Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Pegawai Teknologi Maklumat? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Teknologi Maklumat boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat telah dibuka kekosongan jawatan di Jabatan Perkhidmatan Awam. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29


Gaji Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29 sekitar RM1,549.00 sehingga RM5,684.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Penguasa Imigresen


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. Warganegara Malaysia;
2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil dalam bidang teknologi maklumat atau prosesan data yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred FA29 : RM1,549.00); atau
4. Sijil dalam bidang kejuruteraan komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred FA29 : RM1,549.00); atau
5. Diploma dalam bidang sains komputer atau teknologi maklumat yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred FA29 : RM1,855.00); atau
6. Diploma dalam kejuruteraan komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred FA29 : RM1,929.89).

Jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29 dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Penguasa Imigresen seperti di bawah :

Bertanggungjawab membangun program baru untuk sesuatu sistem gunaan komputer, memperkembangkan sistem komputer yang sedia ada bagi memenuhi keperluan semasa, penyelenggaraan sistem dan memberikan latihan serta bantuan teknikal kepada pihak pengguna.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.