Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Penguasa Imigresen

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Penguasa Imigresen. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Penguasa Imigresen? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Penguasa Imigresen boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Penguasa Imigresen.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Penguasa Imigresen

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Penguasa Imigresen telah dibuka kekosongan jawatan di Jabatan Imigresen Malaysia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Penguasa Imigresen bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Penguasa Imigresen


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Penguasa Imigresen mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Penguasa Imigresen


Gaji Penolong Penguasa Imigresen sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,696.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Penguasa Imigresen


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. Warganegara Malaysia;
2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji Permulaan pada Gred KP29 : RM1,493.00);atau
4. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00);atau
5. Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,770.95).

Jawatan Penolong Penguasa Imigresen dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Penguasa Imigresen


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Penguasa Imigresen seperti di bawah :

Bertanggungjawab dalam aspek operasi, penguatkuasaan, pencegahan dan keselamatan negara.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.