Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Wartawan Gred S29

Gaji, Kelayakan & Tugas Wartawan Gred S29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Wartawan? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Wartawan Gred S29 boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Wartawan Gred S29. 


Gaji, Kelayakan & Tugas Wartawan Gred S29

Permohonan dan pengambilan jawatan Wartawan Gred S29 telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Wartawan Gred S29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Wartawan Gred S29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Wartawan Gred S29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Wartawan Gred S29


Gaji Wartawan Gred S29 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Wartawan Gred S29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
4. Sijil Tinggi Agama Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau
5. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,770.95)

Jawatan Wartawan Gred S29 dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Wartawan Gred S29


Berikut adalah tugas-tugas Wartawan Gred S29 seperti di bawah :

-

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.