Header Ads

Contoh Surat Resign Simple (Notis 24 Jam & Sebulan)

Contoh Surat Resign Simple (Notis 24 Jam & Sebulan). Nak buat surat berhenti kerja? Panduan buat anda yang berhasrat untuk mengambil keputusan berhenti kerja. Surat perletakan jawatan atau resignation letter adalah antara perkara yang penting bagi anda yang ingin menukar tempat kerja yang lain. Anda boleh membuat surat berhenti kerja dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.

Contoh Surat Resign Simple (Notis 24 Jam & Sebulan)

Untuk membuat notis perletakan jawatan ini, anda perlulah maklum atau menghantar surat notis ini sebulan lebih awal kepada majikan anda untuk memudahkan urusan gaji. Secara tak langsung, ia menunjukkan sikap professional anda dalam sesebuah pekerjaan.

Contoh Surat Resign Simple (Notis 24 Jam & Sebulan) 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang contoh surat resignation yang boleh dijadikan panduan :

CONTOH 1

MUHAMMAD SAIFUL BIN AHMAD FUAD
NO 12, KG TEBUK,
SUNGAI RAMBAI
09700 KARANGAN,
KEDAH DARUL AMAN.
_____________________________________________

WONG ENGINEERING CORPORATION BERHAD,
LOT 24, JALAN HI-TECH 4,
09000 KULIM,
KEDAH DARUL AMAN.                 15 JAN 2018

Tuan,
Per: Notis Berhenti Kerja

Merujuk kepada perkara di atas, saya Muhammad Saiful Bin Ahmad Fuad,
ingin memaklumkan kepada pihak tuan bahawa saya akan berhenti kerja mulai
2 Februari 2018.

2. Saya berbuat demikian adalah kerana ingin melanjutkan pengajian dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda di Universiti Putra Malaysia.

3. Diharapkan pihak tuan dapat mempertimbangkan notis saya ini dan segala jasa baik dan kerjasama dari pihak tuan sepanjang saya berkhidmat di sini amatlah dihargai.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
………………...........
(                                )

CONTOH 2

-nama-,
-alamat penuh-
_____________________________________________

-nama syarikat-,
-alamat syarikat-. Tarikh :
(u.p.:-nama individu / jawatan / bahagian-)

Tuan / Puan,

SURAT PERLETAKAN JAWATAN.

Dengan sukacita perkara di atas adalah dirujuk. Saya -nama- dengan nombor kad pengenalan -no ic- adalah bertugas sebagai -nama jawatan- dengan -nombor pas / pas sementara / pekerja.

2. Saya ingin memaklumkan kepada pihak tuan / puan bahawa saya akan meletakkan jawatan di syarikat pihak tuan / puan dengan rasminya pada -tarikh berhenti-. Sehubungan dengan itu saya akan mematuhi polisi syarikat untuk memastikan perletakan jawatan saya ini berjalan mengikut tempoh masa yang telah ditentukan oleh pihak syarikat.

3. Untuk makluman tuan / puan,
tujuan saya meletakkan jawatan ini adalah kerana -tujuan-. Dengan ini, saya ingin meminta maaf terlebih dahulu sekiranya perletakan jawatan saya ini memberi kesan ke atas syarikat pihak tuan / puan. Saya juga amat berterima kasih di atas jasa baik pihak syarikat yang telah memberi saya peluang untuk bekerja serta memberi segala bimbingan dan tunjuk ajar selama saya bekerja di syarikat ini.

Dengan ini, kerjasama pihak tuan / puan bagi permohonan perletakan jawatan ini saya dahulukan dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

YANG BENAR,
-nama-.

BACA JUGA : Contoh Surat Berhenti Kerja Dalam Bahasa Inggeris

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.