Header Ads

Contoh Soalan Temuduga Pustakawan Gred S41

Contoh Soalan Temuduga Pustakawan Gred S41. Adakah anda calon Pustakawan? Tahniah diucapkan kepada calon-calon yang dipanggil untuk menduduki temuduga bagi jawatan Pustakawan Gred S41 tahun 2020. Sudah pastinya para calon ingin tahu contoh soalan dan panduan untuk temuduga Pustakawan. Untuk makluman menerusi portal SPA, temuduga jawatan Pustakawan di Perpustakaan Negara Malaysia akan dijalankan pada 18 Ogos hingga 21 Ogos 2020.

Contoh Soalan Temuduga Pustakawan Gred S41

Contoh Soalan Temuduga Pustakawan Gred S41


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang temuduga Pustakawan Gred S41 termasuk memaparkan contoh soalan dan rujukan lengkap jawatan :

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang secara ringkas?
2. Apakah tugas Pustakawan? 
3. Kenapa nak kerja sebagai Pustakawan?
4. Apakah isu yang hangat diperkatakan dalam negara masa kini?
5. Adakah anda sanggup berkhidmat di Sarawak atau Sabah?
6. Siapakah pengarah dalam Perpustakaan Negara Malaysia?


Kenapa Ramai Calon Gagal Ketika Temuduga Kerajaan?


Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai faktor atau punca penyumbang kenapa calon temuduga kerajaan gagal dalam temuduga. Faktor utama adalah calon gagal menjawab soalan yang dikemukakan dan tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan panel penemuduga.

Oleh itu, ramai calon gagal menjawab soalan temuduga dengan baik dan tepat. Tambahan pula ada calon yang tidak dapat bezakan soalan yang benar. Lagi satu faktor kegagalan calon adalah tidak dapat mempersembahkan resume yang terbaik kepada panel penemuduga. Hal ini kerana ada sesetengah calon temuduga tidak mengambil berat tentang format resume kerajaan sebenar. Sekaligus, menjadi halangan para calon untuk menjawat jawatan ini.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah 


Perhatian kepada calon temuduga Pustakawan, sekiranya anda ingin membuat persediaan rapi dan ingin tahu cara temuduga kerajaan sebenar, maka anda perlu dapatkan Panduan Temuduga Kerja Kerajaan menerusi link di bawah ;

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.