Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11

Gaji, Kelayakan & Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11| Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pengawal Keselamatan Gred KP11.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pengawal Keselamatan Gred KP11
akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Pengurusan dan Profesional, Pelaksana (Skim Perkhidmatan Bersepadu). Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11 bagi permohonan kerja lepasan PMR/ PT3 menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11


Berikut adalah informasi tentang Pengawal Keselamatan Gred KP11 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pengawal Keselamatan Gred KP11


Gaji Pengawal Keselamatan Gred KP11 sekitar RM1,205.00 sehingga RM2,939.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pengawal Keselamatan Gred KP11
pula berjumlah RM80.

Syarat Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00); atau
● Bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat Konstabel Polis Sokongan atau Prebet atau yang setaraf dengannya dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik. (Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00).
● Calon bagi lantikan dengan kelayakan di perenggan a) hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11


Berikut adalah tugas-tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11 seperti di bawah :

-

INFO BERKAITAN :

● Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Arkib Negara Malaysia 2018

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.