Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Hidupan Liar G41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Hidupan Liar G41. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Hidupan Liar G41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Hidupan Liar G41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Hidupan Liar Gred G41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Hidupan bagi permohonan kerja lepasan Ijazah menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Hidupan Liar G41


Berikut adalah informasi tentang Pegawai Hidupan Liar Gred G41 termasuk memaparkan tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pegawai Hidupan Liar Gred G41


Gaji Pegawai Hidupan Liar Gred G41 sekitar RM2,084.00 sehingga RM4,008.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Hidupan Liar pula berjumlah RM225.

Syarat Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● ijazah sarjana muda sains dalam bidang zoologi, biologi atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,084.00); atau
● Ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang zoologi, biologi atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,288.16); atau
● Ijazah Sarjana Muda Sains Perhutanan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,390.37)

Jawatan Pegawai Hidupan Liar Gred G41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pegawai Hidupan Liar Gred G41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Hidupan Liar seperti di bawah :

Bertanggungjawab melaksanakan penguatkuasaan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Hidupan Liar 76/72 serta membuat kawalan, penyelidikan dan penyusunan hidupan liar.

INFO BERKAITAN :

● Jawatan Kosong Jabatan PERHILITAN 2019

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pegawai Hidupan Liar G41 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.