Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Penerangan S29. Lihat ini juga → Syarat Kelayakan Pembantu Tadbir Gred N19.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Kementerian Sumber Manusia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pemeriksa Kilang dan Jentera J41


Gaji Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 sekitar RM2,529.00 sehingga RM9,643.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 pula berjumlah RM225.

Syarat Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera J41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred J41 : RM2,529.00);

Jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41


Berikut adalah tugas-tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 seperti di bawah :

Menyemak reka bentuk dan membuat pemeriksaan ke atas pengandung tekanan, mesin angkat dan alat-alat keselamatan bagi jentera-jentera semasa pembinaan dan yang digunakan di tempat kerja. Membuat pemeriksaan di tapak pembinaan bangunan dan kerja-kerja kejuruteraan. Menyiasat aduan-aduan dan kemalangan di tempat kerja dan membuat laporan serta membuat kerja-kerja pemantauan untuk kesihatan industri.

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera J41 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.