Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pergigian Gred UG41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pergigian Gred UG41. Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi anda yang berkelayakan boleh memohon jawatan kosong Pegawai Pergigian yang boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Sebelum itu, ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Pergigian Gred UG41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pergigian Gred UG41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Pergigian Gred UG41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian Kesihatan Malaysia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Pergigian Gred UG41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pergigian Gred UG41


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang tentang Pegawai Pergigian Gred UG41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pegawai Pergigian Gred UG41


Gaji Pegawai Pergigian Gred UG41 sekitar RM2,844.00 sehingga RM9,656.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Pergigian Gred UG41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Pergigian Gred UG41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah dalam bidang pergigian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta berdaftar dengan Majlis Pergigian Malaysia. (Gaji permulaan ialah pada Gred UG41: RM2,844.00).

Jawatan Pegawai Pergigian Gred UG41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga omengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Pergigian Gred UG41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Pergigian Gred UG41 seperti di bawah :

Bertanggungjawab memberi rawatan pergigian, membuat lawatan ke Pusat-pusat Kesihatan Kecil atau sekolah-sekolah, mengawas pameran kesihatan pergigian dan memberi panduan kepada kakitangan di dalam klinik.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.