Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Perancang Bahasa Gred S41

Gaji, Kelayakan & Tugas Perancang Bahasa Gred S41. Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi anda yang berkelayakan boleh memohon jawatan kosong Perancang Bahasa yang boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Sebelum itu, ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Perancang Bahasa Gred S41.Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Perancang Bahasa Gred S41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Dewan Bahasa dan Pustaka. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Perancang Bahasa Gred S41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Perancang Bahasa Gred S41


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang tentang Perancang Bahasa Gred S41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Perancang Bahasa Gred S41


Gaji Perancang Bahasa Gred S41 sekitar RM2,078.00 sehingga RM9,544.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Perancang Bahasa Gred S41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86)

Jawatan Perancang Bahasa Gred S41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Perancang Bahasa Gred S41


Berikut adalah tugas-tugas Perancang Bahasa Gred S41 seperti di bawah :

a. Bertanggungjawab mendapatkan pengetahuan dan kemahiran tentang perancangan projek khususnya projek penerbitan yang merangkumi aspek penulisan, penterjemahan, penyuntingan, penyediaan manuskrip bersih, proses kerja pra penerbitan, pracetak dan pemasaran buku.

b. Bertanggungjawab menilai dan membuat laporan penilaian manuskrip untuk Jawatankuasa Penerbitan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.