Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Pentadbir Tanah? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Pentadbir Tanah boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Perancang Bahasa telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Perancang Bahasa bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29


Gaji Penolong Perancang Bahasa Gred S29 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred NT29: RM1,493.00); atau
4. Sijil dalam bidang ukur tanah atau perancang bandar dan wilayah yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred NT29: RM1,493.00); atau
5. Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred NT29: RM1,770.95); atau
6. Diploma dalam bidang harta tanah atau ukur tanah yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred NT29: RM1,846.15).

Jawatan Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29 dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pentadbir Tanah Gred NT29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab menjalankan tugas-tugas pentadbiran tanah di peringkat kumpulan pelaksana berhubung urusan permohonan tanah, penyiasatan tanah, urus niaga tanah, hasil tanah, penguatkuasaan tanah dan tugas-tugas lain yang berkaitan dengan tanah yang ditentukan dari semasa ke semasa.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.