Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29 | Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Kebudayaan Gred B29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Kebudayaan Gred B29
akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Pengurusan dan Profesional, Pelaksana (Skim Perkhidmatan Bersepadu). Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Kebudayaan Gred B29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29


Berikut adalah informasi tentang Pegawai Kebudayaan Gred B29 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Kebudayaan Gred B29


Gaji Pegawai Kebudayaan Gred B29 sekitar RM1,499.00 sehingga RM5,679.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Kebudayaan Gred B29 pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Pegawai Kebudayaan Gred B29


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Mempunyai pengalaman yang telah terbukti dan diakui mutunya dalam bidang kebudayaan serta berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B29: RM1,499.00); atau
● Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B29: RM1,499.00); atau
● Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B29: RM1,499.00); atau
● Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred B29: RM1,777.78).

Jawatan Pegawai Kebudayaan Gred B29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab merancang, menyelaras dan melaksanakan program-program kebudayaan dan kesenian di peringkat kementerian, negeri dan antarabangsa.

INFO BERKAITAN :

● Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Arkib Negara Malaysia 2018

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pegawai Kebudayaan Gred B29 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.